13 YILDA NE YAPILDI?

17 AĞUSTOS 1999 DEPREM CEHENNEMi 13 Yıl önce bügün Marmara depreminde(adapazarı,Gebze,izmit,İstanbul)başta olmak üzere 25.000 insan can verdi.İşte o anlar sağ kalanlar içinde bir cehennemdi. O günden bugüne yetkililer(Devlet-yerel yönetimler) ne önlem aldılar?Hiç…
Şimdi ise Beyler bir yasa çıkardılar;zorunlu deprem sıgortası zorunlu olacak.Yaptırmayanın suyu, elektrığı kesılecek.Peki ben olası depremde beton yığınları altında can verirken,bu sigortanın bana ne faydası olacak? Amaç başka dostlarıum,ticari rant.
Çevresindeki (kendi adamlarına) şirket-bankalara bu işi verdiler.Bugünden itibaren uygulama başladı. Ben İstanbul’dan ikamet etmekteyım.Yaşayanlar bilir.Park ve yeşıl alanlar,kaldırımlar,asfaltlama defalarca yeniden yaptırıldı.Ama gariban Memo-aşe sanırki Beled,ye hizmet veriyor.Asıl olan rant için hizmettir. Gıda satışı yapılan dükkanlarda plastik şişeler güneşte tutulur,bekletilir ama yetkililerin umurunda mı.
Varsın kanseroje olsun sular,vatandaş içsin bana ne gibi Artık vatandaş,seçim meydanlarındakı içi boş o laflarınıza kanmayacak.Bir kilo makarnaya ve bir torba kömüre kendini satmayacaklar.Dİn,iman,merhamet duyguları ile bizleri satın alamazsınız diyor.
Hani beyler müslümandınız,kime kaç kuruş verdiniz,oğlunuz dağda savaşa girdi mi? Amerika da yaşamak varken niye? O da yetmiyormuş gibi ABD nin kucağına oturmuş,Orta doğuyu ve Memleketi yönetiyorsun…siz müslüman olamazsınız,ABD taşaronluüu yaparak müslümanlığı ancak yok edersiniz…
Allah rast getire ne diyelim…
İ.Alagöz,
Please follow and like us:
Pin Share
Editör hakkında 223 makale
Bilen bilir

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın