ESKİ GÜNLERİN ÖZLEMİ

Eski Günler Özlemine,Şartlar ağırdı ama yaşam güzeldi; dağlar tarlalar cıvıl cıvıldı, yazın yaylalara göçülür obalar kurulurdu, sabah erken köye inilir akşam yaylalara dönülürdü. Sohbetler edilirdi çadırın içinde kurulu ocak başında oturmak ayrı bir güzellikti, çobanlar koyunları sağdırdıktan sonra gözden kaybolup giderlerdi
Peynirler yapılır yayıklar yayılırdı, sabah kahvaltısı mis gibi kaymak temiz hava yemesine doyum olmazdı. Biz bu günleri yaşadık. Hikaye değil gerçekti ama bugün hikaye olarak yazmak zorundayım.
Yurt yerlerinin duvarları bozulmuş çadırlar çürümüş yok olmuş gelde gör o güzelim bizim eller ne hale gelmiş dağlar koyun sesine hasret koyunlarsa dağlara hasret bırakılmış yaylaya göçme zamanını sorarsan bilen olur mu olmaz sanmıyorum bende unuttum o günler.
Düğünler yapılırdı davetiyeler kapı kapı dağıtılırdı dostlar ogün biraraya gelirdi merhabadan sonra hoş sohbetler olurdu. Araba mı vardı o akşam dostlar dostlarında misafir kalırdı.
Anlıyorum seni bana kızacaksın atlayıp uçağa İsveç’ten Türkiye’ye düğüne geleceksin aynı gün uçağa atlayıp İsveç’e döneceksin. Teknoloji ne güzel şey. Geldin gittin seni gören olmadı gerekte duymadın birilerini görmeye ama halan seni 20 yıl olmuştu görmeyeli seni görüp kardeşinin kokusunu hatırlayacaktı sen gerek duymadın kurmuş olduğun küçük dünyana bir an önce varmak istedin. Zamanım yoktu diyeceksin zamanın olsa da gideceğin yer belliydi ya Akdeniz Sahilleri veyahut Ege Sahilleri.
Bana kızacaksın ben köyümü unutmadım diyeceksin gidip geliyorum senede 10 gün kalıyorum diyeceksin sende doğanlar senden sonra giderler mi? Sanmıyorum sanmam bunu yazarken bende senden farklı birisi değilim çaba göstersem de ulaşamıyorum.
Bilmem zaman mı değişti bilmem şartlar mı ağırlaştı ben kendimi ancak şöyle teselli etmeye çalışıyorum gönül arzu eder sılayı şartlar ağır yollarsa bir hayli uzak gönül arzu eder dost akraba sevdiklerini şartlar ağır yollarsa bir hayli uzak ben gönlümü yaklaştırdım.
Size gönülden selam gönderiyorum

Hepinize unutmayın unutturmayın.
Lütfü Mortaş

Please follow and like us:
Pin Share
Editör hakkında 223 makale
Bilen bilir

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın