NURHAK IŞIK PLATFORMU: EDİTORYAL

Değerli arkadaşlar, bildiğiniz üzere bundan önce “Nurhak Işık Platformu” adına iki yazımız yayınlandı. O makalelerde de kaleme aldığımız gibi, “basitten karmaşaya doğru” prensibini baz alarak bir çalışma başlatmak istedik. Kendi toplumumuzun bağrından çıkmış olan sanatçı, gazeteci, araştırmacı, yazar-çizer, aklımıza gelmeyen her meslek ve mercide kimselerden yöre insanlarımızı yararlandırmayı arzuluyoruz. Bu konuda akademik temelde bir çalışma, bir buluşmayı hedef ediniyoruz.

Değerli arkadaşlar, sevgili dostlar merhaba. Sizleri Nurhak Işık Platformu adına selamlarken; çaışmalarımız hakkında kısaca bilgilendirmek istedik.

Sevgili dostlar, bildiğiniz gibi genelde dünyada, özelde bölgemizdeki gelişmeler en sıcak haliyle sürmektedir. Bütün bu gelişmelerin paralelinde “Ya ne olacaksa olur, bana ne?” biçiminde bir yaklaşım sahibi olanlara söyleyeceğimiz hiç bir şey yoktur. Fakat “Bu gidişat karşısında sessiz kalmayacağım, kaderimi başkasının belirlemesine izin vermeyeceğim” diyebilen kimseler muhatabımızdır.

Değerli arkadaşlar, bildiğiniz üzere bundan önce “Nurhak Işık Platformu” adına iki yazımız yayınlandı. O makalelerde de kaleme aldığımız gibi, “basitten karmaşaya doğru” prensibini baz alarak bir çalışma başlatmak istedik. Yani yöremiz Nurhak Dağı eteklerinin köylerinden hareketle, Anadolu’da olup bitenler olup bitenler ve bizim nasıl yaklaşmamız konusunda bir adım atmak istedik. Bilindiği üzere Avrupa’nın; hatta dünyanın her yanına savrulmuş, ancak değerlerinden kopmamış olan insanlarımız var.

Kendi toplumumuzun bağrından çıkmış olan sanatçı, gazeteci, araştırmacı, yazar-çizer, aklımıza gelmeyen her meslek ve mercide kimselerden yöre insanlarımızı yararlandırmayı arzuluyoruz. Bu konuda akademik temelde bir çalışma, bir buluşmayı hedef ediniyoruz.

Daha önceki yazılarımızın akabinde bazı arkadaşların haklı eleştrileri oldu. “Erken oldu… Aslında biraz daha üzerinde çalışılabilinirdi… Hatta önce bir araya gelinip sonra böylesi bir duyuru yapılabilinirdi” vb. eleştrilere maruz kaldık.

Arkadaşların eleştrilerini, önemsiyor, hatta birer öneri olarak da algılıyoruz. Gerekirse bir araya da gelinebilinir. Fakat unutulmamalıdır ki, ayrı ayrı ülkelerde ikamet eden arkadaşlarımız var. Herkesi bir araya toplamak biraz zor olabilir. Ancak çok isteniyorsa, olmayacak yapılamayacak bir şey de değildir.

Sevgili dostlar, daha önce de altını çizerek söylediğimiz gibi: Bu çalışma, ne bir örgüt, ne de bir dernek çalışmasıdır. Tamamıyla gönüllülük arzeden bir birliktelikle ortak bir bilgilendirme platformudur. En çok da bölgemizden bizlere ulaşacak olan öğrencileri dikkate alarak, her arkadaşımız, bulunduğu alandaki gelişmeleri kaleme alarak, geniş perspektifli bir tartışma ve geliştirme platformu oluşturmayı hedfliyoruz.

Örneğin, İngilterede bulunan bir arkadaşımız, Galler, İskoçya, İrlanda ve Londra ilişkilerini yazabilir. İskandinavyadaki bir arkadaşımız, Norveç, İsveç, Finlandiya, İslandiya ve Danimarka’yı, buralardaki azınlıkları ve onların anayasal hak ve özgürlüklerini kaleme alabilir. İsviçredeki bir arkadaşımız da buradaki kantonal sistemi -hatta konfederal sistemi- detayları ile aktarabilir.

Bu ve buna benzer konuları ele alarak, önce internet üzeri bir çalışma başlatabiliriz. Sanatçı arkadaşlarımız, bu gelişmiş ülkelerde edindikleri, sanatsal ve kültürel kazanımlarını yöremizdeki, hatta ülkemizdeki ilgili kimselere aktarabilirler… Daha sonraları, gerekirse bir araya da gelinebilinir, başka oluşumlar uygun görülürse yapılabilinir.

Sonuç olarak, şunu vurgulamak istiyorum. Bu perspektifte hareket etmek isteyen bütün arkadaşlarla çalışabiliriz. Bazı arkadaşlar “Neye göre?” diyorlar. Aslında haksız da sayılmazlar.

Herhangi bir çalışma belli prensiplere göre yürütülür. Bizim prensiplerimiz’ doğru bilgilendirme olacaktır. Dünya insanlığının ulaştığı en uygu en makul yaşam standartlarından tutun, ulaşmayı arzuladığımız yaşam standartlarına kadar; iyiye dost, kötüye düşman bir karakterle hareket edeceğiz.

Çalışmalarımız biraz yavaş da olsa, ayakları sağlam yere basan bir zeminle gelişmektedir. Bu konuda çalışmalarımıza katkı sunan bütün arkadaşlara başarı dileklerimizi sunuyoruz…

Saygı ve selamlarımla,
M.Zewal Doğan
Nurhak Işık Platformu

Please follow and like us:
Pin Share
Editör hakkında 223 makale
Bilen bilir

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın