YENİ SİTEDE YENİDEN MERHABA

”NEREDEN NEREYE GELDİK?”

Bundan 7-8 yıl önce Ali Karagöz ve Aligül Kırık tarafından, insanlarımız için bir buluşma, kaynaşma ve haber alma yeri olması amacıyla bir fikir dile getirildi: “Acaba çağın en çok kullanılan teknolojisi olan İnternet ile tüm Tavkirarlılara ulaşabilir miyiz?”

Geç de olsa çağın değişim ve ihtiyacına ayak uydurmalıydık. Çağa ayak uydurmanın bir adımı da ortak değerler çerçevesinde kaynaşmak ve kurumlaşmaktır. Madem bilgi ve teknoloji dünyasında yaşıyoruz, bu öncelikle Neden halkımız için olmasın diye düşünüldü. Diğer taraftan işin tekniğinin kolay yapılacağını ama böyle bir fikrin pratikteki zorlukları, yani insanlarımıza ulaşmanın ve yazı akışının zor olacağı düşünülüyordu.

Teknik Sorumluluğunu gönüllü olarak Mahir Misto ve Doğan Kırık üstlendi ve sitemizin ilk versiyonu 2006 Kasım ayında yayın hayatına başladı. Tüm ekip, gönüllü olarak siteyi kurup, bugüne getirdi ama bu sitenin sahibi siz TAVKİRAR halkısınız, BU SİZİN SİTENİZDİR.

Böylece 2006 Kasım ayından bu yana size, köylerimiz ile ilgili her türlü bilgi, haber ve duyuru ile hizmet vermeye çalıştık. Amacımız, internet aracılığı ile halkımıza bir buluşma, tanışma, kaynaşma ve bilgi alma platformu oluşturmaktı. Dünyanın dört bir yanına dağılmış bir halkın ve buna bağlı olarak birbirini unutmaya başlamış bir kuşağın arasında köprü görevi görmek, yani herkes için ortak bir buluşma noktası oluşturmaktı. Daha da önemlisi, evde çocukların kullandığı ama size yabancı olan aletle(bilgisayarla) tanıştırmaktı.

Biz bu doğumdan normal bir bebek beklerken doğan bebek biraz kilolu doğdu. Zaman geçtikçe bu bebek aşırı büyümeye başladı. Aldığımız elbiseler artık dar geldi. Yani biz bu işe ilk başladığımızda bu sitenin bu kadar gelişeceğini ve bugüne kadar sitemize dünyanın 60 ülkesinde giriş yapılacağını hayal bile edememiştik.

Bazen sizi geçmişiniz ile buluşturduk, sevindirdik, bazen sizi hüzünlendirdik. Tabii ki çok eksiğimiz oldu ve bunlardan bazılarını zamanında yapamadık veya yetiştiremedik. Sizin için gönüllü olarak üstlendiğimiz bu sorumluluklarımızı yerine getirmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık.

Misyonumuz ve amacımız; halkımızın ve yöremizin  sorunlarını, haberlerini, ve kültürünü  ön plana çıkarmaktı. Kendi coğrafyamızı, kendi tarihimizi, kendi sosyolojimizi, kendi türkü, ağıt, hikâye, masal gibi edebiyatımızı da yazı dili ile gün ışığına çıkarmaktı. Halkımız arasında bu bilinç artarsa bu durum yeni nesillere esin kaynağı olur.

Bu ve buna benzer amaçlarla gençlerimiz Doğan Kırık ile Mahir Misto’nun emek vererek kurdukları sitemizin daha ilk yılında amacına ulaştığını düşünüyoruz.

Artık Sitemizin yenilenmesi gerektiğini ve sizin de beklentilerinizin bu doğrultuda olduğunu biliyorduk. Ama bunun için yine içimizden birilerinin bu bayrağı devr alarak, yani kendi öz gücümüzle sitemizi yenilemekti. Yani ilk sitenin kuruluşundaki gibi “Made in Tavkirar” olmalıydı.

Bu konuları iyi bilen Taner Soysüren kardeşimiz, Tavder Başkanı Ali Karagöz ve Sitemiz redaksiyonu olarak bizleri kırmayarak, hemen kolları sıvadı. Bizler de sürekli kendisi ile konuyu istişare ederek sizler için en güzelini oluşturmaya çalıştık ve Taner Soysüren, tahminimizden de daha kısa süre içinde bu siteyi hazırladı. Bu yüzden sizlerin adına Taner Soysüren’e teşekkür ederim.

Geçici adres(www.byggboss.com) üzerinde takip edebilirsiniz.

Hala eksikliklerimiz olabilir. Bu yüzden yeni sitenin görünümü hakkında yapıcı görüş, eleştiri, fikir ve önerilerinizi bekliyoruz. Gelen görüşler doğrultusunda hala çalışmalarımız devam ediyor.

Sizlerden gelecek olumlu ve yapıcı fikir ve öneriler doğrultusunda sürekli elden geçirilerek son şekli verilecek ve daha sonra mevcut sitenin adresleri ile ve bütün arşiv ile sizlerin kullanımına sunulacaktır.

Evet dostlar, nerden nereye geldik.

Yeni siteden yeniden MERHABA

Şimdilik Hoşça Kalın ve hep Dostça kalın

Saygılarımla

HMK/Isvec

 

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın