ELBISTAN’DA YİNE YILDIRIM DÜŞTÜ 2 ÖLÜ 2 YARALI

ElbistanTapkıran esrafında olup Elbistan’da ikamet eden Mustafa Aydemir(46) yildirim dusmesi sonucu hayatini kaybeti. Mustafa Aydemir (merhum Huseyin Aydemir oglu) Elbıstan termık taksicilik´de çalışıyordu,

 

istan’a bağlı Akbayır Beldesi’nde yıldırım düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 2 çoban yaralandı.

Alınan bilgilere göre;16-05-2013 Perşembe günü saat 12.30 sıralarında Akbayır Beldesi’ne bağlı Hacıilyas mevkiinde Hasan Bahçıvan’a ait koyunları satın almak için, Aralarında Mustafa Aydemir (46) ile Kazım Candemir (39), hayvanları otlatan çobanlar Adem Çiçek (30) ile Ali Demir’in (40) üzerine yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu Kazım Candemir ile Mustafa Aydemir olay yerinde hayatını kaybederken, çobanlar Ali Demir ile Adem Çiçek yaralandılar. Yıldırım düşmesi sonucu ayrıca 21 koyunda telef oldu.

Olayın ardından bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri gönderilirken, bölgenin dağlık, havanın da yağışlı olması nedeniyle ekipler hareket etmekte güçlük çektiler. Olay yerine sevk edilen ambulanslar çamura saplanırken, köy sakinlerinin traktörleri ve Özel İdare Müdürlüğü tarafından gönderilen iş makinesinin yardımı ile kurtarıldılar.

Yıldırım sonucu yaralanan 2 kişi, ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer ambulanslar olay yerine ulaşamadığı için, yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybeden Mustafa Haydemir ile Kazım Candemir’in cenazeleri, Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemenin ardından, traktör römorkuna bırakılarak ambulansların beklediği yere kadar götürüldü. Cenazelerin bırakıldığı ambulans, yine traktör yardımı ile ana yola kadar çıkarılırken, cenazeler hastane morguna konuldu. Jandarma olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Please follow and like us:
Pin Share
Editör hakkında 223 makale
Bilen bilir

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın