UPPSALA’DA CEMEVİ YAPILMASI İÇİN VAKIF KURULUYOR

Şu ana kadar 1.510 defa okundu

İsveç Alevi Federasyonu’nun 1 Haziranda Uppsala’da yaptığı halk toplantısına dair Federasyon İnanç kurulu adına yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz:

”Çağrımıza kulak verip 1 Haziranda Uppsala’da düzenlemiş olduğumuz halk toplantısına katılan tüm Canlara şükranlarımızı sunarız.

Ayrıca aramızda bulunamayıp bizi özünde destekleyen tüm gönül dostlarına aşkı niyazlarımızı bildirir, sonsuz selam ve saygılarımızı iletiriz.

 

Toplantıda çok verimli ve anlamlı bir birliktelik oluştu. Herkes göruş ve düşüncelerini belirterek, Uppsala’daki halkımızı bir Cemevi’ne kavuşmak ve bunun altyapısını oluşturmak için hazır bulunan Canlar’dan bir komite kurulma kararına varıldı.

 

15 Eylül Pazar günü tekrar Uppsala’da yapılacak olan ikinci halk toplantısının daha kapsamlı olmasını, tüm halkımızı ve canlarımızı bu sürece katma çabası, komitede yer alan üyelerin hedefi olarak kabul edildi.

 

Amacımız, 15 Eylül Pazar günü yapılacak toplantıda bir Vakıf kurup, İsveç’te yapmayı düşündüğümüz ilk Cemevi’mizi yapıp, bir an önce toplumumuzun hizmetine sunabilmektir.”

 

Saygılarımla
İsveç Alevi Federasyonu İnanç kurulu adına
Ismail Bakır

 

 

BUDSKAP TILL UNGDOMAR

Varmt välkomna att delta i vårt möte och tillställningar på Alevitiska Föreningen i Uppsala. Föreningen är bildad av människor med ursprung i den Alevitiska trosinriktningen och syftar till att samla och ena alla Aleviter med förhoppningen att bygga ett “Cemevi, Jam Huset”.

 

Alevismen är en trosinriktning som framförallt utövas bland turkar och kurder i Turkiet. Det är en religion/trosinriktning som i stora drag är baserad på en muntlig berättar tradition. För att tron och traditionerna ska fortleva är det viktigt att våra ungdomar får ta del av Alevismens dåtid, nutid och framtid.

 

Vi på föreningen gör ingen som helst separation mellan människor. Alla som har ett gott hjärta är varmt välkomna att delta på våra möten och tillställningar. Etniskt ursprung eller politisk tillhörighet spelar ingen roll. Vi ser det som en styrka om vi har olika etniska ursprung och politiska tillhörigheter, men ändå kan hålla ihop som aleviter. Alla ska få vara sig själv på dessa möten, Ingen ska behöva känna sig excluderad. Vi har som syfte att bygga ett “cem evi” och det är därför viktigt att vi alla kan kämpa tillsammans för ett gemensamt mål.

 

Vi har som målsättning att ungdomarna ska få ta del av berättartraditionerna, lära sig spela instrumentet baglama (Tembur), och känna till dem stora filosoferna “abdalernas” historia.

 

Vi vill fungera som en social hjälp för våra ungdomar, dvs stötta dem i privatlivet och hjälpa dem med skolan osv. Alla är fria att komma och lyssna på allt ifrån alevitisk historia till att lära sig spela instrumentet baglama (tembur). Och kom ihåg att alla är varmt välkomna.

 

Ni är även välkommen att komma med diverse förslag på vad vi kan göra för ungdomarna och för aleviterna i största allmänhet.

Mvh

Ismail Bakir

Alevitiska Riksförbundet(ARF)

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın