İNSANLIK DOSTLUK !!!!!

İnsanlık tarihi eski olduğu kadar da önemini taşıyan ve zengin kültürlere sahipdir. Yaşadığımız ortam her nerede, ve nasıl topluluğumuz varsa, mutlaka oturup dertleşecek, ve birinin diğerine mutlaka ihtiyacı vardır. İnsanlık toplumu mutlaka bir yerde ve çalıştığı iş yerlerinde arkadaşlık edinip, aynı semtlere veyahut aynı mahalle, köy, şehirler vs kendiliğinden kurulup bir yerde diğer yerlere yerleşimler, derken bir bakmışsın yanlızlığa muhtaç hale gelmek bile nasip olmuş. Bir köşede yapayanlız kalı vermişsin.
Önemli olan o çıktığın sosyal hayatının önemini bilip kıymetli kılmak. Bir yerlerde tutunarak hayatını devam  ettırebilirsin. Eğer yardımınıza koşacak birileri varsa o zaman mükemmelliğinizi koruyabilir ve zirvenin doruğundasınız. Geçliğinizi yaşarken okumak ve bir yerlere gelebilmek, meslek edinerek yükselmek hep yaşam içindeki önemli duygular ve isteklerdir, kazandıkça bitmek bilmeyen istekleriniz, hayatınızı değiştirecek yeriniz, evlenip çocuk sahibi olabilmek.
O zaman başınızı ellerinizin arasına koyup karpuz gibi sıkmanın ve bugüne kadar nelerın yapıp nelerin kaçırdığımın farkına varmış, ve hayatın muhasebesinin vakti gelmiştir.
Peki şu anakadar kaç arkadaşınızın, akrabanızın, dostlarınızın, ve en önemlisi bir muhtacın yardımına el uzatıp koşabildiniz. Kaç kişinin maddi ve manevi olarak, en sıkıntılı gününde yanında oldunuz, bunun sorusu beynimizde zaman zaman sızlanarak, başımızı akşam yastığa koyduğumuzda huzurlu yatabildik mi, kendimizi rahat hissettiren vicdan sahibi olduk mu?. Bütün bu gibi soruların cevapları çok önem taşıyor hayatımızda.
Eğer siz başkasına el uzatıpta canı gönülde yardımlaşmayı yapmışsanız ki şu anda yanlız iseniz, buda demektirki büyük bir ihanete uğramışsınız. Ve o size ihanet eden kimse, zaman zaman çöküp bir yerlerde ihanetin cezasını mutlaka bulmuştur.
Ve ihanetin büyüğü ön yargılı ve (zıplamak) hepimiz insanız, fazlamız ve eksiğimiz farkımız bir birinden nedir?. vicdanından noksanlık olan insanlık duygularını yitirmiş zalim bir tavıra bürünen insanlar. Ona buna karşı gelen insanlar, diğerini kendinden büyük kılan, kendini diğerinden üstün gören, peki nedir bu senden olan benden olamayan, o gözlerin beni nasıl karşından küçültüyor. O gözlerindeki mercek nerden sana nasip olduda beni küçük gösteriyor söylermisiniz?.
Ne kadar insanlıktan uzak kalan, ve aynı apartmanda oturup sabah işe giderken marhabalaşmayan ve kendini büyük gören, komşunu, dostunu, arkadaşını azarlayıp yobazlık yapanlar. Emperyalizmin içine düşüp yaşıyoruz diyenler, ki haberleri kendilerinde olmayan avrupa çamuruna batmış çırpınmak bile elden gelmiyen, ve kültürünü, benliğini, insan tipinden başka her şeyini kaybetmiş durumdayken bile yaşıyorum kelimesi artık çirkef olmuştur.
Kimse burda kusura bakmasın biraz acı konuşsamda gerçekleri söylemek zorundayım, buna kendimide katmalıyım ki mesela biri toplumda olsun isterse toplum dışı olsun birşey söylediği zaman ona kulak verip dinlemek yerine önce onu azarlamak ile başlıyoruz, aslında büyüdüğümüz iyi kültüre sahip bir toplumumuz vardır.
Ona sahip çkmalıyız bozmak değil, bizlerde kimisi kendi kültürünü bırakarak uyduruk birşeye sahip olup kendini öyle tanıtsada alnınnda hemen okuyabiliyorsun değişkenliğe uğradığı, aslında dilde asimile olunur ama bazılarımız bedensel ve ruhsalda asimile olunuyor kendi kendine. Toplumsal kimse yaşamayı seçmeden bireysel ve kişisel düşünerek yaşantısını sürdürmektedir. Buda çok acı veriyorki öyle devam ederse çok geçmeden torunlarımıza atadan kalma tertemiz kültürümüzü ne yazıkki tattırıp bırakamayacağız buda çok acı vermektedir.
Hasan yüksel

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın