KİTAP TANITIMI: CESURSUN AŞK GİBİ/ALİ AKIŞ

 

Ali Akış’ın, ”Cesursun Aşk Gibi” adlı şiir kitabı, büyük bir özveri ile yazılmıştır. Şair’in dediği gibi ‘’Yaşar Kemal’in, Ali Püsküllüoğlu’nun, Karacaoğlan’nın, Dadaloğlu’nun emdiği memeden’’ beslenmiş, yani toplumsal olaylara önemle vurgu yapan değerli bir şiir kitabıdır.

Sosyal ve yaşanan tarihsel olayları, özgün bir tema ile şiirsel olarak kaleme alan genç Şair Ali, bir göçmen olarak, göçmenlerin durumunu da şiirlerinde görmek mümkündür.

Ali Akış’ın kitabını temin etmek için alican2231@live.se

İsveç’in Uppsala şehrinde ikamet eden, şair Ali Akış, şiirlerinin yanı sıra, muhtelif konularda düz yazılar da yazmaktadır. Yazarın yazıları, bu güne kadar İnternationalen, Uppsala Nya Tidning, Prizma gibi İsveç’in muhtelif gazete ve dergilerinden yayınlandı.

Kitap yazmanın ve kamuoyu ile paylaşmanın ne kadar çok zor olduğunu, ne emekler verilerek bir eserin meydana geldiğini bilenlerdenim. Kitap, şairin/yazarın, bu özveri ve emekten sonra dünyaya getirdiği bir çocuğu kadar önemli bir değer ifade eder. Nasıl ki bir çocuğu, ailesinin yanı sıra toplum da sahipleniyorsa, bir kitabı da yazarı dışında toplumun da sahiplenmesi gerekir. Bu yüzden kitaplara önyargılı yaklaşılmadan sahip çıkılmalı, büyük kitlelere ulaşabilmesi için destek sunulmalıdır.

Eline, kalemine ve yüreğine sağlık
Çalışmalarının devamını bekliyoruz

Hüseyin Mirza Karagöz
Halmstad/İsveç

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın