MÜCADELE İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR

Baraj konusunda günlerdir köydeki halkı aydınlatmaya çalışıyoruz. Haklarını yasal yollardan aramamız için kendilerinden hiçbir ücret talep etmeden vekaletlerini avukata vermelerini istedik. İnsanlarımızın bazıları o kadar sinmiş ki haklarını yasal yollardan bile aramaktan korkuyorlar. Hal bu ki köyde devamlı kalanlar onlar. Hayvanları var. Arazileri var. Sadece hayvancılıkla geçinenler var. Az çok geçimlerini sağlıyorlar. İşleri meslekleri de yok. Baraj gelince devletten yüklü paralar alacaklarını sananlar da var. En çok mağdur olacaklar da köyde sürekli yaşamak zorunda olanlardır.5’er,10’ar dönüm arazilerle yıkık dökük birer evle ne alabilecekler onu da zaman gösterecek.

Burada isim verip insanları rencide etmek istemiyoruz. Özellikle Avrupa’da yaşayanlar köydeki akrabalarını ikna edebilir ve onlara doğruları anlatabilirler.

Köydeki halktan maddi destek beklemediğimiz halde vekalet vermek istemeyenlerin ne akla hizmet ettiklerini de anlamış değilim. Toplantılarda baraj istemediklerini söylüyorlardı. Biz barajın yapılmasını istiyoruz da diyebilirlerdi. Herkesin fikrine saygı duyarız. Yine de kimseye kızmıyoruz. Demek ki biz iyi anlatamamışız. Biraz daha sabırla çalışırsak herkesi ikna edeceğimize eminim.

Avrupa’da yaşayan halkımız bize maddi ve manevi desteklerini esirgemiyorlar. Köyde ve Elbistan’da yaşayan Tapkırankalelilerden davaları açmak için yeterince vekalet aldık. Vekalet vermek isteyip de bazı nedenlerden dolayı veremeyenler vardır. Vekalet vermek isteyenler de Elbistan 2. Notere gidip Avukat Enver Han’a vekalet verebilirler.(Avukatın bilgileri noterde mevcut) Maddi ve manevi destekte bulunan herkese teşekkür ederiz.

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın