7 HAZİRAN’DA TÜRKİYE’DE YAPILACAK SEÇİMLERLE İLGİLİ TAVKİRAR HALKINA DUYURULUR

Değerli Tavkirar Halkımıza
Üzerinden yıllar geçmesine rağmen Nurhak’ların eteklerinden, kutsal verimli topraklarımızdan  hiç bir zaman kopmayan siz yurtsever halkımızın, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yanımızda, saflarımızda olacağınızdan hiçbir zaman kaygı ve kuşkumuz olmamıştır.

Yıllar boyunca kendi özgürlük davanız olan Kürt Özgürlük Mücadelesine vermiş olduğunuz destek ve sahiplenme düzeyiniz topraklarınızdan hiçbir zaman kopmadığınızın açık ifadesi olmuştur. Bundan sonrası için önemli olan içinde bulunduğumuz özgürlük ve devrim sürecini bilince çıkartıp, gerekliliklerine göre hareket etmek olmalıdır.

Değerli Tavkirar Halkı;
Bilindiği üzere, Özgürlük Mücadelemiz 2013 Newroz’undan bu yana, hiç olmadığı kadar tarihi bir evreye girmiş bulunmaktadır. Bu süreç, yalnızca Kürt halkı değil,  Kürdistan ve Türkiye’nin genelinde yaşayan halklar açısından kazandırıcı ve geliştirici bir süreç niteliğini taşımaktadır. Aynı zamanda da Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemler ile çözülmesinin zemini ve fırsatı anlamına gelmektedir. 40 yılı aşkın bir süredir varolan bu mücadele gerçekliği bugün farklı bir aşamaya ulaştığı herkes tarafından alenice görülmektedir. Uzun yıllar boyunca yoğun savaşların sonucunda tahrip olan topraklarımız, direnen halkımız ve şehadete uğrayan gencecik fidanlarımızın vermiş olduğu bedeller, bugün çok daha etkili bir şekilde kendisini yansıtmaktadır.

Bizimde Avrupa’da ve özelde de İsveç’te yaşayan Tavkirarlılar olarak yaklaşan seçimlerde özel bir rol oynamamız gerektiği kaçınılmaz bir gerçektir. Bu anlamda da başta genç, kadın ve bir bütün olarak da tüm halkımız bu seçimlerde kendisine yeni bir toplumsal yaşamı inşa etmenin sorumluluğunu biçmelidir. Çünkü öngördüğümüz yeni yaşamı, elbirliğiyle ve ancak kendimizi sorumlu tutarak yaşamsallaştırabiliriz.

Bu bağlamda da kendi ailemizden başlayıp kapılarını oy istemek için çalmayacağımız akraba, komşu, tanıdık ve dostlarımız kalmaması gerekir.

Son olarak da yeni yaşamı hep birlikte inşa etmek için 31 mayıs tarihinde İsveç seçimlerine aktif katılım sağlayacağınıza ve aynı zamanda da aktif rol oynayacağınıza olan güvenimiz, hep birlikte yeni yaşamı inşa edeceğimize olan inancımızla sizlere saygılarımız sunuyoruz.

HDP İsveç Seçim Koordinasyonu

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın