MEHMET ÇİÇEK’İN CENAZE TÖRENİNDE YAPILAN VEDA KONUŞMASI

mcicek

Mehmet Çiçek’in cenaze töreninde Hüseyin Mirza Karagöz ve Ali Karagöz’ün hazırladığı ve Aliye Dağdelen’in okuduğu konuşma:

Değerli misafirler ve sevgili dostlar,

Çiçek Ailesinin hayata veda eden çok değerli bir ferdinin son yolculuğunda, aileyi yalnız bırakmadığınız için aile adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Hoşgeldiniz!

Değerli misafirler ve sevgili dostlar,

Bugün burada toplanarak, çok değerli bir insanı, bir babayı ve bir yoldaşı son yolculuğuna uğurlamaya geldik.

Mehmet Çiçek, Nurhak eteklerinde Elbistan’a bağlı Tosun Köyü mezrasının üst tarafındaki Kompırık Deresinde 1955 yılının bir ilkbahar ayında sekiz çocuklu Asef ve Fatey’in altıncı çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokul çağına gelinceye kadar Kompırık’ta yaşadı ve sonra ailesi Tosun Köyüne taşındı. Daha yedi yaşında iken babasını kaybeden Mehmet Çiçek, ailesinin geçimi erken yaşta omuzlarına binmişti. Gençlik yıllarına Tosun Köyünde giren, o zamanlar yeni kurulmuş ve popüler olan Münehüyük Köyüne daha güzel bir yaşam için ailesi ile birlikte göç etti.

Değerli misafirler ve sevgili dostlar,

Mehmet Çiçek, Minehüyük Köyüne taşındıktan sonra; bir tarafta ailesinin geçimi için mücadele ederken, diğer taraftan o zamanlar yükselen devrimci mücadele ile tanıştı. Minehüyük, Türkoğlu ve Pazarcık’ın bazı köylerinde devrimci mücadeleye katkı sunmuş ve bunun bedelini de 12 Askeri Darbesinde işkence görerek ve cezaevinde yatarak ödemiştir.

12 Eylül Askeri darbesinden sonra hapishanelerden çıkan devrimciler gibi Mehmet Çiçek de, ardı arkası kesilmeyen kovuşturmalar ve giderek kötüleşen ülkedeki ekonomik koşullar O’na da yaşam hakkı tanımadı ve O da binlerce 12 mağduru gibi yüzünü Avrupa’ya dönmek zorunda kaldı.

İsveç’e geldikten sonra ülkenin değişik şehirlerinde işyeri açarak kendisi ve ailesi için eski günleri unutturacak yeni bir yaşam için hayat mücadelesine devam etti. Mehmet Çiçek, 12 Eylül zindanlarında gördüğü işkencelerin izlerini unutmaya çalışırken, geçtiğimiz aylar kanser illetine yakalanarak 25 Nisan sabahı, arkasında iki evlat ve değerli hayat arkadaşını bırakmanın yanı sıra, siz değerli dost ve akrabalarını da yasa boğarak İsveç’in Markaryd Kasabasında hayata veda etti.

Elbette her ölümün kabullenmesi zordur. Ancak böylesine zamansız ölümlerin kabullenmesi daha da zordur. Mehmet Çiçek toplumumuz için büyük bir kayıptır. Halkımızın içinde çıkan bu güzel insanların yarattığı değerlere sahip çıkacaklarına inanıyoruz.

Değerli misafirler ve sevgili dostlar,

Bildiğiniz gibi bugün 6 Mayıs, yani üç fidanın darağacına asıldığı gündür. O’nun için bugünün anlamı çok büyüktür. Toplum olarak bu Bahar Mevsiminin son ayında birçok yürekli kahramanı sonsuzluk uykusuna uğurladık. Umarız ki Mehmet Çiçek de bulunduğu yerde rahat eder.

Güle güle güzel İnsan

Güle güle yürekli Yoldaş

Mehmet Çiçek’e Allah’tan rahmet diler, Çiçek Ailesinin acısını hepiniz adına paylaşır, sabırlar dileriz.

Saygılarımızla

6 Mayıs 2015, Örebro/İsveç

Hüseyin Mirza Karagöz                                Ali Karagöz

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın