Buyrun buraya!

Hindistan 5 gün önce içerisinde 104 tane ufak (nano) uydu olan bir roketi uzaya gönderdi. Hindistan Uzay Araştırma örgütü uydulardan 96 adetin ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Hollanda, İsviçre ve Kazakistan'a ait olduğunu belirtti. Hindistan 1 milyar 252 milyon nüfusa sahip, 1 500 dolar kişi başı hasılası vardır. ( Türkiye'de kişi başı hasıla 11 000 dolar )

Mars güneş yörüngesindeki en küçük 2 nci  gezegendir. Dünyaya en yakın olması ve dağlar, ovalar, akarsuların benzerliği Marsı her zaman özel kılmıştır. NASA’nın Mars’ta su, buz ve oksijen kalıntılarını bulması orada yaşam bulunma ihtimalini veya bulunmuş olma ihtimallerini arttırmaktadır. Robotik çalışmalar 2030 yılına kadar devam edecek ve projeye göre 2030 yılında Marsa insan kozmonot gönderilmesi planlanmaktadır.

Kuzey kore geçen ay uzaya füzeler gönderdi. Rusya, İsrail ve Kuzey Kore uzaya füze yerleştirmiş durumdalar. Kuzey Kore geçen ay yeni füzeler göndererek gücünü arttırdı. Bu ne demektir?Diyelim  yukardaki ülkelerden biri Türkiyede bir nokta belirlediler. Koordinatlarını girdiler. Hiç beklemediğiniz bir anda yukarıdan bir füze başınıza inecek demektir. Hadi kurtuldunuz saldırıdan. Ne olduğunu anlamadan bir füze daha inebilir başınıza. Uydu sistemi ile bir noktaya yukarıdan 10 metreye kadar yaklaşılabiliyor.

İstanbulda Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapıldı. İki kıtayı birleştiren tramvay yapıldı. Hava alanları ve duble yollar yapıldı. 3 ncü havaalanıda yapılıyor projesi devam ediyor. İthalatta samana varana kadar herşeyi  ithal etmeye başladık. İhraç ettiğimiz şeyler ise dışarıdan satın aldığımız ürünleri etiketleyip başka ülkeye ihraç etmekten ibaret. Türkiyede üretim yok, savunma alanında ve diğer alanlarda teknoloji yok, teknolojiye yatırım yok. Peki ne var?

Türkiyede var olan tekşey Kürtlere karşı savaşmak(Mevcut yönetimin seküler, sol ve demokratlara, laiklere düşmanlığı dışında). Devlet olarak bütün enerjisini bu yönde kullanmaktadır. Sadece konu Kürtlerle savaş, yıkım ve baskı. Kuzey Irakta, Suriyede ve ülke içerisinde bu Kürt düşmanlığı nedeni ile hiç bir alanda ilerleme sağlanamıyor. Kürtler ile işbirliği yapılsa Kuzey Irakta Surıyede ve ülke içerisinde Türkiyenin nasıl ilerleyeceğini kimse hayal bile edemez.Bunun yanında Kürtlerin çoğunluğunun duygusal olarak Türkiyeden ayrılmak istemedikleri herkesçe biliniyor. Eğerki Kürtlerden ötelenme nedeni ile duygusal kopma olursa, zaten gelişmemiş Türkiye Cumhuriyetinin ayakta duramayacağı aşikardır.

Türkiye Cumhuriyeti devletini yöneten insanların ve yüksek dereceli memurlarının bunun farkında olmaması mümkün değil. Peki neden hala bu yanlış politikada ısrar edilmektedir?  

 

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın