MAHKEME BARAJI İPTAL ETTİ

Tapkırankale’de yapılması planlanan baraj Kahramanmaraş idare mahkemesi tarafından iptal edildi. Bilindiği üzere yaşadıkları, doğdukları, büyüdükleri atalarının, dedelerinin topraklarını seven Tavkirarlıların maddi ve manevi destekleri ile barajı durdurmak için dava açmıştık. Mahkeme tarafından belirlenen K.Maraş Sütçü İmam üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan Bilir Kişi Heyeti hakim gözetiminde barajın yapılacağı sahada inceleme yapıp bir rapor hazırladılar. Daha sonra duruşma yapıldı. K.Maraş idare Mahkemesinin gerekçeli kararı elimize geçti(Gerekçeli karar 11 sayfa). Mahkeme barajı iptal etti.(Karşı tarafın 15 gün içinde Danıştay’a gitme hakkı var. Karşı tarafın ÇED raporuna itirazı mahkeme tarafından ret edilmişti. Böyle bir durumda avukatımız davayı takip edecektir. Delillerinin olması gerekir.)

Başta avukatlarımız olmak üzere maddi, manevi destekte bulunan, dava açılması için bize vekalet verenlere (işlerini bırakıp çok çaba sarf
eden İsveç’te Hüseyin ve Ahmet Kırık İngiltere’de Cengiz Parlak ve Şahin Solmuş’a) Çok uzun olur diye isimlerini yazamadığımız, davayı kazanacağımıza inanan herkese TEŞEKKÜR ederiz.

NOT: Barajla ilgili bilgileri ALİ SOLMAZ’dan alabilirsiniz.(muhatap 1.kişi) alisolmaz812@hotmail.com

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın