YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN KİMLİK KARTI  BAŞVURUSU (Güncellenme tarihi 2018-05-04)

Konsolosluk Şubemizde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurularının alınmasına başlanmış olup, artık Nüfus Cüzdanı düzenlenmemektedir. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın https://www.konsolosluk.gov.tr adresinden randevu alarak Konsolosluk Şubemize gelmeleri halinde, yeni kimlik kartı başvuruları alınabilecektir.

18 yaşından küçüklerin kimlik kartı taleplerinde anne veya babanın ya da yasal temsilcisinin başvuruda hazır bulunması gerekir. 15 yaşından büyük herkesin kimlik kartında parmak izi bilgisi ve fotoğraf bulunması gerektiğinden başvuru sahibinin de başvuru esnasında hazır bulunması gerekmektedir.

15 yaşın altındaki çocuklar için biyometrik veri ve fotoğraf gerekli değildir. Bu nedenle 15 yaşın altındaki çocukların başvuruda bulunmasına gerek yoktur.

Başvuru için gerekli olan belgeler:

– Nüfus Cüzdanı, Türk veya İsveç pasaportu

– Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet renkli biyometrik fotoğraf (50 mm x 60 mm
ebatlarında, arka fonu beyaz) (Konsolosluk Şubemizde foto otomatı bulunmakta olup, 100 SEK ücret karşılığında kredi kartı ile ödeme yapılabilmektedir.)

– Kaybından dolayı yeni “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı” çıkarmak isteyen vatandaşlarımızın başvuru sırasında kendilerini tanıtıcı bir belge

(Uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, askeri kimlik kartı, basın kartı) ibraz etmeleri gerekmektedir.

– Türkiye ve İsveç’teki isim veya soyisimler arasında farklılık var ise, bunu açıklayan belgelerin de başvuru sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir.

– Posta masrafları da dahil olmak üzere yeni kimlik kartı bedeli olarak 2018 yılı için 146 SEK (Konsolosluk Şubemizde kartla ödeme imkanı bulunmamaktadır, işlem ücretleri nakit alınmaktadır.)

Not: Nüfus Cüzdanları 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerlidir.

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

 

Kaynak: http://stokholm.be.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/342355

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın