TAPKIRANKALE BARAJI BİLGİLENDİRME:

K.Maraş İdare Mahkemesinin barajla ilgili verdiği iptal kararı Danıştay tarafından bazı eksiklikler gerekçe gösterilerek bozuldu. Mahkeme bu eksiklikleri gidermek için yeniden yapılacak. K.Maraş İdare Mahkemesi aldığı ara karar ile tekrar bilirkişi incelemesi yapılmasına Karar verdi.

Mahkeme ve bilir kişi harçlarını yatırdık. Gerekçeli kararda hukuka aykırı bazı durumlar tespit edilmiş. Bizim aleyhimize Olan çok husus yok. Daha çok mahkemenin işleyişi ile ilgili giderilebilecek hususlar. Elimizde barajın neden yapılmaması gerektiğine dair K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilen bilirkişi raporu var. Bu rapordaki Görüşlerin çürütülmesi çok kolay değildir. Hukuki mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz (Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru, Avrupa insan hakları mahkemesi).

Birlik ve beraberlik olduktan sonra başarılmayacak hiçbir şey yoktur. Bütün Tavkirar Halkından davalarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Maddi ve manevi desteklerinizi bekliyoruz. Mahkemeler için ve avukat ücretleri için bir bütçe oluşturmuştuk. Avukat ücretlerini ve Şimdiye kadar olan mahkeme ve bilirkişi ücretlerini ödedik ve bütçemiz bitti. Bundan sonra olacak mahkemeler için yeniden bir bütçe oluşturmamız lazım. Özellikle maddi katkıda bulunmayan Hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz.

Bilgi için: alisolmaz812@hotmail.com

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın