TAVKİRAR HALKINA; YENİDEN MERHABA BARAJ, TAPKIRANKALE KÖY EVİ, SİTE, APP VE MUHTARLIK SEÇİMLERİ

Tavkirar Halkına!

Uzun bir aradan sonra ilk defa köy ile ilgili bir makale yazıyorum. Malum, son sekiz yıldır siyaset ve akademi alanlarındaki yoğunluktan dolayı zamanım olmuyordu. Sadece Site konusunda Taner Soysüren ve Metin Şahindal’e ihtiyaç oldukça destek vermeye çalışıyordum.

Değerli Tavkirar Halkı

Yeniden Merhaba!

Bizler köylerimiz adına site açarken (2006) neredeyse hiçbir köyün sitesi yoktu, dernek (Tavder) kurduğumuz zaman neredeyse hiçbir köy derneğin bu kapsamda derneği yoktu. Ama şu an neredeyse her köyün 1-2 dernek ve sitesi var ve birlikte hareket ederek köyleri için birçok projeyi hayata geçirdiler. Bizler başlangıçta birkaç adım önde iken şu an çok geriye düştük.

Birlik olalım

Değerli Tavkirar Halkı, farkı Site, Facebook Grubu veya başka sosyal medya alanlarında olabiliriz, ama köylerimiz için ortak hareket etmeliyiz. Yani nerede olursa olalım, birlik olalım. Her birimiz bu konudaki eksikliğimizi bizzat kendimize bakarak köylerimiz için ortak hareket ederek en iyisini yapmaya çalışalım. Boş zamanımızda köylerimiz ile ilgili yazdığımız haber ve yaptığımız çalışmalar için her birimizin harcadığı enerjiye ve emeğe saygı duymalıyız. Birbirimize köstek değil de destek olmalıyız.

Değerli Tavkirar Halkı, çok önemli sorunlarımız var ve ancak birlikte hareket ederek sorunlarımızı çözmeyi başarabiliriz.

BARAJI DURDURMA DAVASI MADDİ DESTEK BEKLİYOR

Malumunuz, Baraj konusu hala güncelliğini koruyor ve ikinci kez İdare Mahkemesindeki davayı kazandık. Kamu davası olduğu için otomatikman Danıştay’a gitti. Ali Solmaz öncülüğünde barajı durdurmanın hukuki boyutu yürütülüyor ve takip ediliyor. Ali Solmaz ve destek verenler çok büyük emek ve çaba harcıyorlar. Gelişmelerden (ben dahil) anahtar kişiler düzenli olarak bilgilendiriliyorlar. Barajın yapılmasına karşı çıkanlar adına Ali Solmaz ve katkı veren herkese teşekkür ederim. Çalışmalara manevi desteğin yanı sıra, maddi desteğe çok ihtiyaç vardır. Çünkü her seferinde mahkeme, bilirkişi yol gidiş – geliş masraflarını karşılamak zorundalar. Bu da büyük bir maliyet oluşturuyor.

Bu konuda bilgi almak, fikir alışverişinde bulunmak ve destek vermek için Ali Solmaz’a (mobil 0090 5358600065) ulaşabilirsiniz.

TAPKIRANKALE KÖY EVİ MADDİ DESTEK BEKLİYOR

Tapkırankale Köy Evi’nin (eski okul) bahçecindeki kamelyanın tamamlanması gerekir ki, özellikle de yaz aylarında oturabilecek uygun ortama sahip olsun.

Geçtiğimiz yaz ayında Süleyman Soysüren’in hayrat yemeğinde gelen insanlar o sıcakta başını koyacak bir gölge aradılar. Doğan Mavi’den aldığım bilgiye göre kamelya’nın bir an önce tamamlanması için ekonomik desteğe ihtiyaç vardır.

Bu konuda bilgi almak, fikir alışverişinde bulunmak ve destek vermek için Doğan Mavi’ye (mobil 0046 70 623 76 77) ulaşabilirsiniz.

TAVKİRAR.COM SİTESİ VE TAVKİRAR APP’I MADDİ DESTEK BEKLİYOR

Düğün, cenaze, kırk yemeği ve yöresel aktivitelerden haberdar olduğumuz ve 2006 yılından beri yayında olan tavkirar.com sitesi ile sitenin teknik sorumlusu Taner Soysüren’in en son geliştirdiği ve uygulamasını açtığı Tavkirar mobil APP desteklerinizi bekliyor.

En uzun ömürlü Köy sitemiz ve yeni kurulan App uygulaması, her yıl sponsorların ödediği yıllık masrafları için bu yıl da desteğinizi bekliyor. Aksi durumda diğer köy siteleri gibi kapanma riski ile karşı karşıya kalabiliriz.

Bu konuda bilgi almak, fikir alışverişinde bulunmak ve destek vermek için Ali Karagöz’e (mobil 0046 70 450 42 50) ulaşabilirsiniz.

MUHTARLIK SEÇİMLERİ

Son olarak da yapılacak muhtarlık seçimleri konusunda görüş ve önerilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye’de en heyecanlı, en stresli ve kıran kırana geçen yerel seçim sanırım muhtarlık seçimidir ve bu yüzden neredeyse her köyde birbirine kırılan, küsen ve hatta acı olaylarla sonuçlanan seçimler oldu. Sanırım en kanlı mutarlık seçimleri 2009’da yaşandı.

Çok şükür bizim köylerde bizi üzecek öyle olaylar yaşanmadı. Bu da, bugüne kadar bizim bütün muhtar adaylarının olgunluğuna bağlıyorum. Umarım bundan sonra da hiçbir nahoş olay gerçekleşmez.

Her seçim öncesi insanlarımızın en çok konuştuğu konulardan biri olduğu için şimdiden önerilerimi paylaşmak istiyorum.

  • Adayların büyük bir olgunlukla yanyana durarak demokratik bir şekilde yarışmalarını,
  • Adaylara karşı haksız ve gereksiz yakıştırmalardan kaçınmanızı,
  • Sandık açıldığı zaman seçilen muhtarın bütün köyün muhtarı gibi hareket etmesini,
  • Seçim öncesi yapılacak yorumların bunu göz önünde bulundurmalarını,

EN ÖNEMLİSİ DE

  • Oy hakkı olmayanların seçime müdahale etmemelerini öneriyorum.

Not:

Sözü olan sözünü dile getirsin, ama lütfen gereksiz ve tamamen zaman israfı diyeceğimiz kısır döngü oluşturacak tartışmalardan uzak durun.

Hepinize!

Saygılarımla

 

Hüseyin Mirza Karagöz

Halmstad/İsveç

21 Ekim 2018

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın