TAPKIRANKALE BARAJI TAMAMEN İPTAL EDİLDİ

 

Tapkırankale mahallesi Söğütlü deresi üzerinde Devlet su işleri 20.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Söğütlü Baraj Projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca verilen ÇED Olumlu kararının iptali istemiyle açtığımız dava sonuçlandı.

Kahramanmaraş İdare Mahkemesi tarafından verilen red kararı Daha önce Danıştay tarafından bozulmuştu. Mahkeme tekrar yapıldı ve ikinci kez iptal kararı verdi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı avukatı Danıştaya tekrar temyiz başvurusunda bulunmuştu. Danıştay tarafından temyiz başvurusu red edildi ve mahkeme kararının ONANMASINA karar verildi. Danıştay tarafından verilen kararda KARAR DÜZELTME YOLU KAPALI olduğundan hukuki süreç tamamen bitmiştir.

Bundan sonra Tapkırankale artık baraj sahası değildir. İsteyen ev yapabilir. Yani baraj meselesi tamamen kapanmıştır. Başta avukatımız olmak üzere maddi destekte bulunan, İngiltere ve İsveç’teki hemşehrilerimize vekaletlerini veren Tapkırankale’lilere kısaca maddi ve manevi destekte bulunan herkese teşekkür ederiz.

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın