İSVEÇ POLİSİ MESUT ŞAHİNDAL`I SOKAK ORTASINDA İNFAZ ETTİ

 İsveç`in Uppsala kentinde oturan Mesut Şahindal, polislerin açtığı ateşle başından vuruldu.

ÜÇ POLİS ŞAHİNDALIN AYAKLARINA VE KAFASINA DİREK ATES ETTİ

Polis yetkililerinin verdikleri bilgilere göre Şahindal’ın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olay şöyle gelişti: Eski eşini tehdit ettiği suçlamasıyla pazartesi günü akşamı polis tarafından gözaltına alınan Şahindal, savcılıkta sorgusunun yapılmasından sonra saat 03.00 sularında serbest bırakıldı. Yarım saat sonra da Şahindal’ın kendi annesini tehdit ettiği polise bildirildi.

 Tehditin yapıldığı binaya giden polislerin 04.30 sularında sokakta ellerinde bıçak bulunan Şahindal’la karşılaştıkları, bıçakları bırakmasını istemelerine rağmen istenileni yapmayı reddedince  önce uyarı ateşi açtıkları belirtiliyor.

Uyarı ateşinden sonra da Şahindal’ın kendilerine doğru yürümeye devam ettiğini söyleyen polisler kullandıkları biber gazının da etkili olmaması üzerine Şahindal’a ateş ettiklerini iddia etti. Şahindal polislerin sıktıkları kurşunların bacağına ve gögsüne isabet etmesi sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi. Polis yetkililerinin verdikleri bilgilere göre olay yerinde bulunan 3 polisin tamamı silahlarıyla Şahindal’a ateş etti.

Görgü tanıkları polislerin en az 10 kez ateş ettiğini söylerlerken Polis yetkililerinden Lisa Sannervik, kaç kez ateş edildiğini açıklayamayacağını belirtiyor. Polislerin Şahindal’ın ayaklarına ve kafasına ateş ettiklerini doğrulayan Sannervik, teknik kanıtları topladıktan ve adli tıptan otopsi raporu geldikten sonra ayrıntılı açıklama yapacaklarını dile getiriyor. Polislerin görevden alınmayacaklarını da kaydeden Sannervik, göreve devam edip etmemelerine polislerin kendilerinin karar vereceklerini söyledi.

Polis soruşturmanın güvenliği gerekçesiyle Şahindal ailesinin evden çıkmalarına izin vermezken, aileyle görüşen yakınları İsveç polisinin tutumuna tepkili. Şahindal’ın bir yakını polislerin Mesut Şahindal’ı etkisiz hale getirmeleri mümkünken  anne ve kardeşlerinin gözleri önünde kafasına ateş etmelerine tepki gösteriyor.

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın