İSVEÇ ALEVİ TOPLUMUNU HALK TOPLANTISINA ÇAĞRIMIZDIR

 

 

alevi
İsveç Alevi Federasyonu, 1 Haziran Cumartesi günü Alevi toplumu ile halk toplantısı yapmak ve Uppsala’da bir Cemevi kurulması çalışmalarını başlatmak için halkla buluşma çağrısında bulundu. Sitemize Federasyon adına İnanç Kurulu Başkanı İsmail Dede(Bakır) yaptığı çağrıda,

“İsveç Alevileri olarak bir araya gelmek, sorunlarımızı konuşmak ve esas olan Alevilik inancımıza sahip çıkmak için gelin Canlar birlikte olalım. Bu birilikteliğimizin tek amacı İsveç’teki Aleviler için kalıcı çözümler üretmektir. Bunu yaparken hiçkimsenin siyasi düşüncesi ve etnik yapısı gözardı edilmeden, salt Alevilik inanç ve kültürü etrafında toplanalım. Alevilik desturu bizim için en önemli yoldur.

Şu an Federasyonun büyük bir özveri ile başlattığı [en az 3000 kayıtlı üyelik] kampanyası sonucu İsveç kurumlarından alacağımız maddi desteklerle, siz Alevi Canların da maddi ve manevi desteği ile Uppsala’da ilk Cemevi’mizi kurup sizlere hizmet etmek için sizinle buluşmak istiyoruz.

Bu çağrıyı Federasyondan aldığımız yetkiye dayanarak, hiç kimseyi siyasi kimliğinden dolayı dışlamadan bir dayanışma içinde yapıyoruz. Yani oluşumumuz kesinlikle daha önce kurulmuş olan Kürt Dernekleri, Tavkirarlıların kurduğu Tavder’e veya diğerlerine kesinlikle alternatif ve zıt bir oluşum değildir. Tam tersi paralel bir dernekleşme çağrısı olup, Uppsala’da kurulacak Cemevi’nin temeline atılacak ilk harçtır diyebiliriz.

Federasyonumuz Cemevi kurulması için yapılacak olan bu ilk halkla bütünleşme toplantısına tüm canları Uppsala’ya davet ediyor.

Tamamen Alevilik inancı için bir araya gelerek; önce sorunlarımızı konuşmak, eleştirilerinizi dinlemek, eksikliklerimizi öğrenmek ve burada açmayı düşündüğümüz Cemevi için neler yapabileceğimiz konusunda fikirlerinizi almak istiyoruz.

Canlar, bizleri yargılayacaksanız da toplantımıza mutlaka iştirak etmenizi rica ediyoruz.

İsveç Alevi toplumu olarak bir Cemevi eksikliği aşikardır. Alevi toplumu olarak bu eksikliğimizin giderilebilmesi için birlik ve beraberlik çağrısı yapıyoruz. Bunun için federasyon olarak biz üzerimize düşeni laikiyle yerine getirmek için mücadele vermek istiyoruz. Çünkü bizler bu yolun hizmetkarlarıyız.”

Saygılarımla

İsmail Bakır

İsveç Alevi Federasyonu İnanç sorumlusu

TARİH: 1 HAZİRAN 2013

SAAT: 14.00

TOPLANTI YERİ: Hotell Kvantorget(eski Migo) Uppsala

İRTİBAT TELEFONLARI:

İsmail Bakır: 0704 0567 69

Maho Çiçek: 076 633 31 93

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın