YASAL SÜRECİ BAŞLATIYORUZ

Gerek yurtdışı gerekse köydeki arkadaşlarla yaptığımız görüşmeler sonucunda Malatya Baro Başkanı Enver Han ile anlaştık. Malatya Barosu sayfasına girip avukatımızı görebilirsiniz.

Belki de yıllarca sürecek davalar süreci başlayacak, öncelikle yurtdışında ve köyde yaşayan herkese bizlere destek oldukları ve cesaretlendirdikleri için mücadele eden herkes adına teşekkür ederim. Herkes emin olsun en doğru seçimi yaptığımıza eminim. Emin olmasak herkesin umutla beklediği bir işe girmezdik. Bizim için mücadele edecek konumundan dolayı davaları daha iyi takip edebilecek ve Türkiye’deki bütün barolarla irtibata olan bir avukat ile anlaştık.

AÇILACAK DAVALAR

-ÇED Kararının iptali

-Kamu yararı kararının iptali

-İhalenin iptali

 

DAVALARIN RED OLMASI DURUMUNDA

-Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru

-Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

Ana çerçeve bu şekilde DSİ’nin hamlelerine göre yeni davalar açılabilir.

Baraj kararının kesinleşmesi ve kamulaştırma başlaması durumunda avukat devlettin verdiği kamulaştırma bedeline itiraz edecek. Kamulaştırma başladığı zaman tekrar davalar açacağız. Başka yerlerden arazi ev istenebilir. Kamulaştırmaya bedellerine karşı dava açmayanlar devletin verdiği düşük bedellere razı olmak zorunda kalacaklar. Arazisi ya da evi olup davalara katılmayanlar daha sonra zor durumda kalabilirler. Tek başlarına dava açmaları etkili avukatlar bulmaları daha zor ve daha masraflı olur. Devlettin verdiği tarlaların ve ağaçların on yıllık geliri kadar paradır. Emlak değerleri düşük olduğu için yok pahasına gider. Bu davalar çok ciddi davalardır .Toplu halde hareket edenler kazanır.

Hepinizin maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz. Bizler elimizde geleni yapalım ve sonuna kadar mücadele edelim.

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın