FİNLANDİYA KATLİAMI VE İSTANBUL’DA YAPILAN CENAZE TÖRENİ HAKKINDA

11064187_10153156122199111_1208131527_o

 

Geçen haftasonu İstanbul’a yapmamız gereken bir seyahat yaptık. Finlandiya’da hunharca katledilen Aziz ve Asiye Şekersöz’ün cenaze törenine katıldık. Şekersöz ailesinin genç yaşta hayatta koparılan çok değerli fertlerinin son yolculuğunda bütün akraba ve dostlar gibi biz de ailenin yanında bulunduk.

Bu olay; bir kaza, bir hastalık, bir doğal afet gibi bir durum sonucu gerçekleşmediği için hiç kimsenin kabullenemediği  vahşice işlenmiş bir cinayettir. Ne yazık ki İstanbul’un soğuk ve rüzgârlı bir Pazar günü binlerce kişi toplanarak, çok değerli bir anneyi ve onun hayat yoldaşını son yolculuğuna uğurladılar. Yüreklerindeki anne – baba sevgisini ve şevkatini üç evladına veremeden ve umutlarını gerçekleştirmeden hayattan koparıldılar.

HERKESİ SAĞDUYUYA, EMPATİ KURMAYA VE SÜKUNETE DAVET EDİYORUZ

Biz insanoğlu hep meraklıyız; Acaba Aziz, Asiye ve yanlarında çalışan Kelkitli işçisi Kübray Köneç nasıl katledildiler? Bu katliamın nasıl yapıldığı konusunda şu ana kadar çok spekülasyonlar yapıldı, çok teoriler üretildi. Unutmalayalım ki bu teorilerin hiçbiri; ne Aziz’i ne Asiye’yi ne de Kübray geri getirir.

Bu sorunun cevabını şu an itibariyle hiç kimse bilmiyor, bilemez de. Çünkü elde hiçbir ipucu ve hiçbir görgü tanığı yoktur. Olay hakkında Türkiye gazetelerinin yazdığı, televizyonlarının yayınladığı her teori sadece tahmindir ve hiçbiri de gerçeği yansıtmıyor.

Hepimizin şunu bilmesinde fayda vardır: Ne kadar çok teori, o kadar çok dedikodu üretilmiş olur. Bu da Şekersöz Ailesine hiçbir fayda sağlamaz, aksine onların sağlıklı düşünmesine mani olur.

Bu olayın nasıl olduğu konusunda hiç kimsenin elinde somut bilgi olmadığı için herkes tahminde bulunuyor ve bu tahminler de birkaç kişi ile paylaşıldığında, sanki gerçekmiş gibi günün hızlı iletişim ağı olan sosyal medya ile birbirine iletiliyor.

Bu konuda herkesi sağduyuya çağırıyoruz.  Hepinizden ricamız Lütfen, 3 düşünüp 1 konuşmalıyız.  Bırakalım da Şekersöz Ailesi acısını yaşasın. Zamanla bütün taşlar yerli yerine oturur ve canice işlenmiş bu cinayet de aydınlanır.

Aziz ve Asiye’ye Allah’tan rahmet diler, Şekersöz ailesinin acısını paylaşır, sabırlar dileriz.

Saygılarımızla

12 Mart 2015, İsveç

Hüseyin Mirza Karagöz                                     Ali Karagöz

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın