FİNLANDİYA KATLİAMI ÜZERİNE: YAKUP ŞAHİNDAL’E CEVAP

Yakup Bey,

Yazınızda tarafsız olmaya özen göstermişsiniz, sağolun varolun. Ancak konu bütünlüğü olmadığı için yazınızdaki bazı entersan detaylara değinerek cevap vermeye çalışacağım.

Öncelikle böyle bir katliam karşısında tarafsız olmak katile ve katile destek olanların yanında durmaktır, destek olmaktır. Katili ve destek olanları lanetlemeden böyle bir yazı yazmak sanki öldürülen  muhsum, günahsız insanlarında hatası varmış gibi bir tutum sergilemek hiç vicdani değildir.

”Kardeş kardeşe düşman!” dan başlayayım.

Aziz’in de Asiye’nin de kimse ile düşmanlıkları ya da herhangi bir problemi yoktu. Herkes bilirki Aziz de Asiye de, etrafındaki tüm insanlarla iyi ilişkiler içindeydi, çok samimi ve içten dostlukları vardı. Kimseye karşı düşmanca tavırları hiç olmadı zaten mizaçlarına da uymazdı. Bu olayda düşmanca bir tavır varsa belli ki tek taraflı. Aziz’i ve Asiye’yi tanıyan herkes durumun böyle olduğunu bilir.

Enteresan olan, bu tür olayları önlemek için insanları örgütlenmeye davet etmişsiniz. Örgütlenmekte kastınız nedir? Pek anlamış da değilim. Kastınız bu tür olayların önüne geçmekse, dikkate alınacak bir öneri değil. Zaten devletlerin polisi ile mahkemeleri ile görevi budur. Bir dernek binası kiralayarak bu ve benzer olayların önüne geçilmez.

Sizinde belirtiğiniz gibi Yaşar Kemal doğru söylemiş. Gerçekten de “Demirin tuncuna insanin piçine kaldık”.

Bundan sonra yapılacak tek şey var o da; BU PİÇLERİ TOPLUMDAN DIŞLMAK.

Aklı başında herkese düşen görev, bu piçleri teşhir etmek, lanetlemek, aşağılamak, görüldükleri yerde yüzlerine tükürmektir. Eğer bu yapılmazsa toplumu huzursuz etmeye ve buna benzer cinayetlerine devam edeceklerdir. Bu piçlere verilecek en buyuk ceza, toplumdan uzak tutmak ve dışlamaktır. Aksi bir tutum bu piçleri cesaretlendirir.

Ayrıca demişsiniz ki;
”Bu ölümler yaşanmadan adım gibi biliyorum ki çok yakın çevreleri bu gerginlik ve sorunlardan haberdardı, ama maalesef kimse aralarına girip yardımcı olmamıştır”.

Hemen söyleyeyim; ne Aziz’in ne de Asiye’nin kimse ile gerginliği ve de herhangi sorunu yoktu, olamazdı da. Tanıyanlar durumun böyle olduğunu çok iyi bilir. Anlaşılan bahsi geçen Piçlerin Aziz’e karşı bir gerginlikleri ve ya düşmanlıkları varmış!

Bu durumu ne biz biliyorduk ne de  Aziz ile Asiye.

Emin bir şekilde yazdığınıza göre bu Piçlerin Aziz ve Asiye ile ne sorunları ne dertleri olduğunu da biliyorsunuz.

Lütfen yazın bizde öğrenelim.

Haydar Şekersöz

 

 

 

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın