İSMAİL İŞLİ’NİN SON DURUMU HAKKINDA; DUALARINIZI ESİRGEMEYİN

b_283180016279219Ankara’daki olayda yaralanan Tavkirarlı İsmail İşli’nin son durumu hakkında Sitemize gelen bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz. Ankara’daki dostlar, Dışkapı Hastanesinde yatan İsmail İşli’yi ziyaret ettiler ve aşağıdaki bilgiyi ilettiler. Verilen bilgiye göre İsmail’in sağlık durumuyla ilgili birkaç farklı sıkıntı var:

1- vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar mevcut. sanırım patlamanın olduğu yere yakın bir konumda bulunuyormuş. yanıkları için plastik cerrahi ekibi gerkli girişimleri ve takibi başlatmış.

2- alt çenesinin altında bazı atardamarlarda yaralanmalar olmuş. bu yaralanan damarları onarmışlar.

3- kafa içerisinde beynin etrafını çevreleyen zar katmanlarının arasında bir kanama mevcutmuş. bu kanama, patlamanın yarattığı yüksek basınç farkı nedeniyle olmuş. birçok kişide benzer bir tablo varmış. beyin cerrahları da ilaçla tedbirler almışlar, beyin için ameliyata şimdilik gerek görülmemiş.

4- ismail bey uyutuluyor. Çünkü beyin dokusunun beslenme ihtiyacı´nın düşük tutulması için böylesi bir tedbir gerekiyor. Uyanık bir kişinin beyni, istirahattaki bir beyne nazaran çok daha fazla besin ve oksijene gereksinim duyar. uyutma sayesinde beslenme bozukluğuna bağlı beyin hasarı gelişmesine bir tedbir alınmış oluyor.

5- uyutulduğu için solunum takibi gerekiyor. Bu yüzden ismail bey solunum cihazına bağlı. solunum, boynun ön tarafından açılan bir havayolu ile (trakeostomi) sağlanıyor. bizim kulak burun boğaz uzmanı arkadaşlar müdahale etmişler zaten hava yoluna, bu problemlerin haricinde çok şükür ki bir iç organ yaralanması mevcut değilmiş. karaciğer, böbrek, dalak, karın içi diğer organlar… bu önemli.

Yukarıda sıralanan sıkıntıların her birisi zamanla toparlayacak düzeyde.

Dışkapı hastanesi iyi bir hastane. umuyorum ki kısa süre içinde yakınlarıyla sohbete başlayacaktır.

O vakte kadar sabretmek gerekiyor.

Bu arada ismail bey hastanede dördüncü kat reanimasyon yoğun bakım servisinde tedavi ediliyor.

 

Sitemiz  İsmail İşli’ye geçmiş olsun dıleklerinde bulunur ve İsmail İşli’nin bir an önce sağlığına kavuşmasını diler.

Please follow and like us:
Pin Share
Editör hakkında 223 makale
Bilen bilir

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın