ÜÇ MAYMUNUN DÖLLERİ

lçemizde 90’lı yıllarda Polis Haftası nedeniyle okullar arasında tertiplenen yarışma için İstiklal İlköğretim Okulu adına şu sloganı üretmiştim:

“KORKMA ANNE, KORKMA BABA SENİN ASKER, SENİN POLİS OĞLUN VAR”

Beğenilmiş ve törende iki polis pankart halinde taşıdığı gibi o gün mahallelerde dolaşan arabalı polisler megafonla bu sloganı sık sık tekrar etmişlerdi.

Terörün tepelenmesi, ülkemizin bütünlüğünün, selametinin, huzurunun ve güvenliğinin sağlanması için askerimize ve polisime güvenmeyip kime güveneceğiz?

Sırtımızı, İncirlik’te 15 Temmuz Darbe Girişimine ev sahipliği yapan ABD’ye mi dayayacaktık; bizi Kıbrıs dahil her yerde aldatan ve aleyhimize karar veren NATO’ya mı, yoksa ÜÇ MAYMUNUN DÖLLERİNİ oynayan BirLEŞmiş Milletlere mi?

İşine gelmediği zaman DUYMADIM, GÖRMEDİM BİLMİYORUM diye Üç Maymun.

Kendi devlet adamlarımızdan başarılı politikalar üretmelerini beklemeyip, etimize aşeren, kanımıza ekmek doğramak için fırsat gözleyen Almanya’dan, sinsi bir yılan gibi Ortadoğu’daki her belanın mucidi ve güneş batmayan sömürge imparnatorluğunun vmpiri İngiltere’den, Fırat’a kadar topraklarımızda gözü olan İsrail’den, ikide bir gelip gelip PKK’yı hortlatan Fransa’dan, dinimize ve peygamberimize hakaret eden Danimarka’dan, Hollanda’dan, her fırsatta köpek dişlerini gösteren Avusturya’dan akıl almalarını mı bekleyecektik!

İran mı? Bu ara gözümüze bile görünmesin yeter; Allah’tan bulsun belasını…

Biz olacağız.

Biz, bize, birbirimize ve devletimize güveneceğiz. Gerektiğinde her türlü desteği vereceğiz.

Siyasiler de bilmelidir ki, bu iktidar mücadelesi değildir; bölünmeme, var olma, ayakta durma, yarınlara sağlam, özgür ve dimdik yürüyebilme mücadelesidir.

Her geçen gün bunu çok daha iyi ve ağır hissediyoruz.

Şöyle demek istiyorum artık:

“KORKMA ANNE, KORKMA BABA, SENİN ASKER, SENİN POLİS OĞLUN VAR; KORKMA ANNE, KORKMA BABA,SENİN BİN YILLIK DEVLETİN VAR…”

Please follow and like us:
Pin Share

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın